Ervaringen met healing | qigong

Beter relativeren

“Ik was nieuwsgierig wat qigong inhoudt en wat het voor mij kan betekenen. Het was voor mij, iemand die vaak bezig is en weinig rust kent, best wennen om de oefeningen op een hele rustige manier te doen. Maar nu ik al een tijd meedoe vind ik het zo heerlijk relaxed en kom ik elke keer weer ontspannen en vol energie thuis. Ik ga elke week met veel zin heen. In de eerste weken was het best moeilijk om mij te concentreren en was ik snel afgeleid. Ik was steeds bezig om mijn ademhaling goed onder controle te houden en gelijk de oefeningen te doen. Ook schoten gedachten alle kanten op en werd ik door allerlei geluidjes afgeleid. Eenmaal thuis waren er steeds andere dingen die mijn aandacht vroegen, waardoor er dus van thuis oefenen niks terecht kwam. Maar onbewust blijft er toch steeds iets hangen en blijkt dat je er in gedachten vaak mee bezig bent. Volgens Nicole is dat al een goed begin.

De les begint meestal met een positief verhaal of tips met betrekking tot bewustzijn, qigong, meditaties, etc. Elke les leer ik er weer iets bij. Ik ben nu een aantal seizoenen verder en kan mij steeds beter concentreren. Mijn ademhaling gaat ook steeds beter en ik kan beter relativeren, dat is in deze roerige tijd ook prettig. Geluiden van buiten kunnen mij niet meer uit de concentratie halen. Ik hoop dat Nicole nog lang doorgaat met de lessen want ik kan nog veel
leren. Het is echt een positieve bijdrage aan mijn leven.”


– Marjo –

Vrolijker en blijer

“Ik had nog nooit van Qigong gehoord, maar het had met Universele energie te maken en speciale oefeningen. Nieuwsgierig en met open vizier begonnen we (een groep van 9) aan de les o.l.v. Nicole. Na enige tijd kreeg ik de oefeningen onder de knie en kon ik meer in mijn gevoel zitten i.p.v. in mijn hoofd. Thuis ging ik het ook in praktijk brengen. Iedere dag. Zo werden de oefeningen echt eigen en voelde ik mezelf emotioneel sterker en veel meer in balans. Er werd een soort van innerlijke kracht en blijheid in mij wakker. Ik voelde mezelf zo goed in balans dat ik na drie lessen gestopt ben met roken. Na vier maanden had ik nog steeds geen behoefte aan een sigaret. Ook ben ik geen dag daarom chagrijnig geweest.

Sinds ik dit doe ben ik een aantal kilo’s kwijt geraakt en heb ik geen last meer van opvliegers. Na jaren niet meer te kunnen huilen stromen ineens de tranen uit mijn ogen als ik iets emotioneels beleef of iets moois mij raakt. Ik ben veel vrolijker en blijer alsof ik een level opgetild ben naar een prettiger leven en meer in harmonie met de wereld waarin ik leef. Ook voel ik veel dankbaarheid in mezelf stromen wat mij veel tevredenheid geeft. Bij het begin van deze Qigong lessen had ik dit alles nooit kunnen bedenken maar het heeft mij nu al veel gebracht en gegeven.”


– Désirée –

Warm en vertrouwd

“Na het overlijden van mijn man belandde ik in een onwerkelijke wereld en moest weer zoeken naar mijn basis. Kinderen de deur uit en wat nu? Ik kwam terecht bij Nicole en dat voelde meteen warm en vertrouwd! In het eerste gesprek was er onverwachts contact met mijn man waar ik niet op had gerekend, maar voelde oh zo fijn. Ik heb hier heel veel kracht door gekregen. Ik kan het dan ook iedereen aanraden dit te mogen ervaren. Ik ben nu een aantal keer geweest en ik voel me steeds energieker. De healing zorgt er voor dat mijn lichaam en geest weer één worden. Ik heb weer vertrouwen in de toekomst.”


– Lia –

Energie stromen

“Nicole geeft op een ontspannen manier les. Voor mij zijn deze lessen heel belangrijk. Ik kom er altijd herboren en energierijk vandaan. Door fibromyalgie heb ik altijd gespannen spieren, dat is pijnlijk en soms heel frustrerend. Door de qigong ontspan ik meteen en voel bij de oefeningen de energie stromen, dat geeft zo veel rust in lichaam en geest, een fijne ervaring. Ik zou iedereen aanraden te gaan qigongen, het geeft rust in deze woelige tijd. Je komt meer tot jezelf. Ik wist niet wat qigong was toen ik ermee begon, ik ben er heel blij mee. Het zal altijd een deel van mijn leven blijven.”


– Ank –

Gidsen leren kennen

“Ik rijd al jaren paard en wilde daarnaast iets gaan doen om meer balans te krijgen. Ik heb in 2000 een auto-ongeluk gehad en mijn lichaam is sindsdien niet altijd mijn beste vriendin. Een vriendin van mij, die ik ken van het paardrijden, is al jaren actief in Buurthuis de Hoeksteen. Zij vertelde mij dat er een nieuwe cursus van start zou gaan: Qigong. Zes dagen later stond ik in de Hoeksteen voor mijn eerste les, een sprong in het diepe!
Qigong is voor mij tijd en aandacht voor mezelf vrij maken, naast alle drukte van het dagelijkse leven. Het brengt mij rust, licht en ontspanning. Ik vind het fijn om alle energie in mijn lichaam te laten stromen, zonder dat ik er heel ingewikkelde posities voor hoef aan te nemen, of me enorm hoef in te spannen. Ik heb de mooiste visualisaties ervaren en gevoeld hoe ontspannen mijn geest en lichaam kunnen zijn. Ik heb mijn gidsen leren kennen en tijdens de lessen een prachtige plek leren kennen in mijn geest. De bezielende leiding van Nicole is super en haar motto dat het altijd goed is wat je doet is heel erg fijn. De leden van de groep zijn warm, belangstellend en respectvol naar elkaar toe. Het is zo heerlijk om te ervaren dat iedereen in zijn/haar waarde wordt gelaten, hoe divers de deelnemers ook zijn! Sinds ik aan Qigong doe merk ik dat het paardrijden ook een boost heeft gekregen. Het paard dat ik rijd is meer ontspannen en de samenwerking gaat fijner. Voor mij dus een mooi extraatje!””


– Inge –

Totaal relaxt

“Voordat ik bij Nicole kwam, had ik schouder-, nek-, vermoeidheid- en stressklachten. Tijdens de healing voelde ik mijn lichaam op bepaalde plekken warmer worden en vreemde bewegingen maken die ik niet bewust deed. Het leek alsof de spanningen in mijn schouders- en nek werden weggeveegd. Ik had het gevoel dat ik aan het zweven was en op een wolk zat. Ik kwam helemaal tot rust. Ik had niet aan Nicole verteld dat ik de week daarvoor buikgriep had en daar nog wat darmklachten van had. Tijdens de healing voelde ik wat gewrijf aan/in mijn buik alsof dat werd weggepoetst. De stress was na de behandeling behoorlijk verminderd en ik was totaal relaxt, zelfs stil. Het was alsof ik helemaal schoongemaakt was, ik voelde me een nieuw mens.”


– Jaysh –

Klachten verdwenen

“Ik kwam met vermoeidheidsklachten, misselijkheid en pijn in mijn enkel. Na de healing ging het met de misselijkheid en vermoeidheid al een stuk beter en de pijn in mijn enkel pijn was verdwenen. De dag daarna kreeg ik pijn in mijn knie en diarree. Na een healing op afstand waren ook deze klachten helemaal verdwenen!”


– Daan –

Veel minder pijnlijk

“Ik kwam bij Nicole voor mijn elleboog, knie en blaas. Na een ontspannen healing was mijn elleboog veel minder pijnlijk, evenals mijn knie. Na een afstandsbehandeling, de volgende dag, ging het ook beter met mijn blaas. Ik was daar wel verbaasd over, omdat ik al verschillende dingen geprobeerd had, vooral voor mijn elleboog maar er was weinig verbetering. Ik kan Nicole van harte aanbevelen.”


– Bettie –

Super tevreden

“Nicole heeft mij diverse keren een healing gegeven zowel in haar praktijk als op afstand. Ik liep met ontstekingen in de schouder, artrose, zenuwpijn en had weinig energie door alle pijnklachten. Na een aantal healings zijn al mijn klachten sterk verminderd. Ik ben super tevreden over haar behandeling en kundigheid.”


– Ellen –

Meer in mijn hart

“Ik ging naar Nicole voor een handlezing. Vanaf het eerste moment vond ik Nicole warm, makkelijk om mee te praten en sprak ze op een zeer natuurlijke en geruststellende manier. Ik was erg onder de indruk van reading en de manier waarop ze dat deed. Ik herkende veel van wat ze zei en vond het enorm fascinerend. Wat minstens zo interessant was voor mij, en onverwacht, was dat Nicole intuïtief feilloos wist te vertellen waar ik energetisch stond. Ze vertelde waar mijn energie werd geblokkeerd en gaf een healing aan het eind. Dat gaf me een enorm gevoel van vrede en lichtheid, alsof een donkere deken werd opgetild. Deze sessie had zo’n geweldig effect op mij dat ik heel graag nog twee healing sessies wilde boeken. Na drie sessies te hebben ervaren kan ik Nicole van harte aanbevelen als zowel handlezeres en healer. Na alle sessies ging ik weg met het gevoel dat ik meer in contact was met mijn hart, ik voelde me veel beter – meer geaard en verbonden en in staat om de uitdagingen in mijn leven aan te gaan en te zien vanuit een nieuw perspectief.”


– Joanna –

Open en lichter

“Bij Nicole werd ik overspoeld door een gevoel van rust en warmte. Ik vind het erg fijn dat ze ruime ervaring heeft op verschillende gebieden, dit keer ontving ik een healing. Mijn buik is verbeterd en mijn borststreek voelt meer open en lichter!”


– Berber –