Over mij

Tijdens een vergadering eind jaren negentig zag ik onverwacht een energieveld om iemand heen. Het had iets grappigs, dat meebewegen van het energieveld met de persoon mee. Gebiologeerd door dit fenomeen heb ik de rest van de vergadering niets meer meegekregen... Mijn vriendin vroeg kort daarna of ik mee wilde op een cursus handlezen. Vanaf dat moment rolde ik in sneltreinvaart door allerlei 'alternatieve' trainingen, boeken en seminars.

Ik werkte in eerste instantie nog fulltime bij een multinational als HR professional. Ik heb daar in 25 jaar tijd verschillende functies doorlopen en uitgebreide mensenkennis opgedaan. Ik kreeg de gelegenheid zowel binnen als buiten de functie het een en ander te ontdekken. Mijn intuïtieve ontwikkeling kwam in een stroomversnelling. Ik studeerde af als handlezeres bij Centrum Pi en professioneel auralezeres aan het Centrum voor Effectieve Intuïtie. Ik leerde over healing, begrenzing en dat mensen veel voor zichzelf kunnen betekenen door bewust te werken met hun eigen kracht en kwaliteiten. Mijn hart maakte iedere keer een sprongetje als ik een healing sessie of reading gaf. Ik ging parttime werken en startte mijn praktijk met als focus: de persoonlijke ontwikkeling van cliënten.

Ik was superblij en enthousiast over van alles in mijn leven. Het ging langere tijd voornamelijk up. Tot iets niet goed ging... Ik kwam stil te staan. Iets met hooi en vork. Hoe leuk het allemaal ook was. Relatiebreuk, nieuwe relatie, nieuwe functie, veel reizen... in redelijk korte tijd veranderde alles. Dat zag ik in eerste instantie als de oorzaak van mijn hevige vermoeidheid. Uitgeput was ik, ik kon geen stap meer zetten. Ik vroeg om een nieuwe gids, inmiddels ervaring hebbende dat zaken die vanuit het hart gevraagd worden, altijd worden opgevolgd. Zo geschiedde ook nu. Een andere vriendin vertelde dat Master Chunyi Lin, Spring Forest Qigong oprichter, naar Nederland kwam en of ik ook interesse had. Ik las zijn boek en alles vibreerde in mij in positieve zin. Hij bevestigde mijn holistische benadering van innerlijke groei en genezing. Van het een kwam het ander. Een paar jaar later studeerde ik af als Master Healer en werd gecertificeerd Qigong Instructor. Ik heelde weer, mijn energie kwam terug, gewrichten deden geen pijn meer, vochthuishouding verbeterde en verslavende neigingen namen af, alsmede kilo's. I was 'Back on track'.

In die tijd kreeg ik ook de ingeving dat de naam van mijn praktijk moest worden gewijzigd in 'Universal Healing' en dat ik mijn eigen pad verder moest volgen. De 'Universal Healing' methode werd geboren. Deze efficiënte zelfhealing methode is mede gebaseerd op mijn eigen ervaringen, mijn eigen helingsproces. Sindsdien geef ik niet alleen trainingen en readingen - wat in feite ook al een helingsproces is, maar ik begeleid mensen ook bij hun herstel traject. Inclusief concreet actieplan. Ik heb het dan over hoe je jezelf kunt ondersteunen en respecteren. Hoe je beter naar jezelf kunt luisteren en daarop leert vertrouwen. Dat is de kracht van Universal Healing.

Ik leer dagelijks bij. Er is nog zoveel dat we niet weten over onze eigen kwaliteiten. Ik zou een boek kunnen schrijven over alle 'toevalligheden' in mijn leven. Uiteindelijk is het een kwestie van durven voelen, intuïtieve vragen stellen en een open houding hebben vol vertrouwen. In deze tijd is dat het allerbeste dat je voor jezelf kunt doen.

 
 

 

“Mijn passie kunnen uitoefenen is bijzonder in meerdere opzichten. Door mensen te helpen van binnenuit te helen, komen eigen kracht en kwaliteiten beter tot zijn recht. Ik zie mensen groeien en bewuster worden. Dit is een inspirerend, diepgaand en mooi proces.”

Nicole Versteeg, Universal Healing